V receptu smo uporabili avokado, ki ustvarja čudovito kremasto teksturo in ima zelo blag ter nevtralen okus. Prav zato ga lahko uporabljamo tako za pripravo slanih kot tudi sladkih jedi.
Potrebni pripomočki: močan stoječi kuhinjski mešalnik.
Čas priprave: 10 minut
Sestavine za 4 osebe:
- 8 medjool ali 15 navadnih datljev
- 1,5 avokada
- 2 jušni žlici drobno mlete rožičeve moke
- 1,5 dl pomarančnega soka
- 1 jušna žlica limoninega soka
- ¼ čajne žličke burbonske vanilje
- ¼ čajne žličke cimeta
- ščepec soli
Priprava:
Če so naši datlji suhi, jih za nekaj ur namočimo v vodo, da se zmehčajo.
V posodo mešalnika stresemo olupljen, na kose narezan avokado brez koščice, izkoščičene datlje (če smo jih namakali, jih dobro odcedimo), pomarančni in limonin sok ter začimbe in dobro zmešamo.
Naložimo v skodelice, okrasimo s pomarančnimi rezinami in ponudimo.
Recept pripravila: Katja Mrzel, pobudnica društva Zeleni ponedeljek, nutricionistka in mojstrica hranjenja, foto Luka Arnuš
Priporočamo: Rožiči - zdrav nadomestek kakava
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?