Hitri rožičev pundig

Hitri rožičev pundig (foto: Luka Arnuš) Luka Arnuš
29. 12. 2012

V receptu smo uporabili avokado, ki ustvarja čudovito kremasto teksturo in ima zelo blag ter nevtralen okus. Prav zato ga lahko uporabljamo tako za pripravo slanih kot tudi sladkih jedi.

Potrebni pripomočki: močan stoječi kuhinjski mešalnik.

Čas priprave: 10 minut

Sestavine za 4 osebe:
  • 8 medjool ali 15 navadnih datljev
  • 1,5 avokada
  • 2 jušni žlici drobno mlete rožičeve moke
  • 1,5 dl pomarančnega soka
  • 1 jušna žlica limoninega soka
  • ¼ čajne žličke burbonske vanilje
  • ¼ čajne žličke cimeta
  • ščepec soli
Priprava:

Če so naši datlji suhi, jih za nekaj ur namočimo v vodo, da se zmehčajo.

V posodo mešalnika stresemo olupljen, na kose narezan avokado brez koščice, izkoščičene datlje (če smo jih namakali, jih dobro odcedimo), pomarančni in limonin sok ter začimbe in dobro zmešamo.

Naložimo v skodelice, okrasimo s pomarančnimi rezinami in ponudimo.

Recept pripravila: Katja Mrzel, pobudnica društva Zeleni ponedeljek, nutricionistka in mojstrica hranjenja, foto Luka Arnuš

Priporočamo: Rožiči - zdrav nadomestek kakava

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri