Pirin kruh je bogat z vlakninami, ima pa tudi več beljakovin kot beli kruh in manj škroba. Pirin kruh brez kvasa je še posebej enostaven za speči, a tudi izredno okusen v kombinaciji z enostavnimi namazi iz skute.
Sestavine:
- 450 g pirine moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 300 ml tekočega jogurta
- 150 ml radenske
- sol, olje
Priprava:
Pečico segrejemo na 200° C.
Zmešamo moko in pecilni prašek ter dodamo jogurt, razredčen z radensko, sol, oljčno olje. Zmes z 2 žlicama moke, ki smo jih prihranili od 450 g moke, oblikujemo v 2 mali štruci. Gnetenje ni potrebno.
Damo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo 30 minut pri 200 °C, nato znižamo temperaturo na 180 °C ter pečemo še 20 minut.
Poskusite recepte:
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija