10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pomarančna salsa za diabetike

20. 1. 2013

Zdravo in kljub temu okusno. Poskusite in presenečeni boste nad odličnim okusom.

Sestavine za 4 osebe:
  • 2 veliki sladki pomaranči
  • 3– 4 žlice pomarančnega soka
  • 1 čili
  • 2 majhni rdeči čebuli
  • 1–2 stroka česna
  • sol, poper
  • 1 žlička zmletega koriandra
  • 3 žlice oljčnega olja
Priprava:

1. Pomaranči na debelo olupite, da odstranite tudi belo plast pod lupino, in izrežite filete. Denite jih v skledo in prelijte s sokom. Čili očistite, zrežite na tanke obročke in primešajte pomarančam. Čebulo olupite, zrežite na rezine in prav tako primešajte pomarančam. Dodajte še na rezine narezan česen, poper, koriander in olje ter premešajte.

2. Salso naložite v kozarec za vlaganje, ga dobro zaprite in postavite na hladno za 24 ur. Salso postrezite k pečenemu mesu.

Priprava približno 25 minut.
Na osebo približno 150 kcal B: 2 g, M: 8 g, OH: 20 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri