Vse prednosti v Sloveniji pridelane hrane (med njimi je tudi okus!)

Vse prednosti v Sloveniji pridelane hrane (med njimi je tudi okus!) (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
18. 11. 2019 Promocijsko sporočilo

Ste že ozavestili, kako zelo pomembno se je odločati za živila, ki so pridelana pri nas? Naj vam bodo ta 4 dejstva še enkrat v premislek in pot do pametnih odločitev!

Če se odločate za lokalno pridelano hrano, to pomeni, da izbirate hrano, ki je zdrava in polnovredna, saj do vašega krožnika ni prepotovala na stotine kilometrov, poleg tega je zato tudi polnega okusa. Z lokalno pridelano hrano pa obenem pomagate zmanjševati onesnaževanje in pomagate slovenskemu kmetijstvu.

1 Za zdravje

Uživanje zelenjave in sadja iz lokalnega okolja pomeni, da skrbite za svoje zdravje, saj imajo taki sadeži višjo hranilno vrednost – vsebujejo več vitaminov in hranilnih snovi, ki so pomembni za naše telo. Hranilna vrednost jim namreč začne padati takoj, ko so odrezani od vira hrane in vode. 

2 Za okus 

Lokalno pridelana hrana ima bolj svež, zrel in polnejši okus. S predčasnim pobiranjem, dolgotrajnim skladiščenjem in prevozom hrana namreč izgublja tudi okus.

3 Za okolje

Zaradi dolgih prevozov hrane s tovornjaki, vlaki, ladjami ali celo letali se v ozračje sproščajo ogromne količine strupenih plinov, ki ostanejo v zraku ali pa se s padavinami spirajo v podtalnico. Lokalno nakupovanje tako podpira tudi čisto okolje in naravo. 

4 Za domače kmetijstvo

Z nakupom lokalno pridelanih živil pa ne skrbite le za svoje zdravje, temveč podpirate tudi lokalno gospodarstvo. Če se vrednost pridelka povečuje, kmet svoje zemlje ne bo prodal za druge namene, zato boste na ta način pripomogli k ohranjanju naravnega ravnovesja.

Fructalova zgodba

V Sloveniji tudi Fructal sledi trendu pomembnosti lokalne pridelave. Podjetje nadaljuje uspešno zgodbo Vipavske breskve, ko so v sodelovanju s pridelovalci breskev razvili izdelek, narejen izključno iz breskev iz Vipavske doline. To uspešno zgodbo so letos razširili tudi na področje jabolk. Konec februarja so na trg lansirali nov izdelek – Fructal Superior, 100% slovensko jabolko. Gre za sveže iztisnjen sok, ki ni filtriran in je pripravljen izključno iz slovenskih jabolk.

V ta namen je Fructal odkupil 2.300 ton jabolk, izključno od slovenskih pridelovalcev, večinoma iz Dolenjske. Fructal se je že prej uvrščal med največje odkupnike sadja v Sloveniji, s tem novim sokom – Fructal Superior, 100% slovensko jabolko – pa je s 5.000 odkupljenimi tonami sadja na leto postal največji odkupnik sadja v Sloveniji. 

Z nakupom Fructal Superior 100% slovensko jabolko in vipavska breskev boste podprli slovensko pridelavo ter tako pripomogli k ohranjanju naše dragocene narave. Na ta način lahko spodbudimo lokalne pridelovalce, da vzdržujejo nasade sladkih vipavskih breskev in sadovnjake sočnih slovenskih jabolk.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri