Če ga odobri še mama Feelgood, dolgoletni in izkušen “kruheraš”, potem si tale mandljev kruh res zasluži svojo predpono ter priznanje v tej objavi.
Zasluge za nov recept tokrat ostajajo v družinskem krogu – mandljev kruh je namreč pogruntavščina naše Suzane, avtorice ene največjih Feelgood preobrazb preteklega leta. Sladkorja v njeni kuhinji ni več, bele moke prav tako ne, ko pa se v hiši še kdaj pojavi potreba po “kruhu”, se Suzana loti dela z naslednjimi sestavinami:
- 2 kavni šalici zmletih mandljev,
- 2 žlici kokosove moke,
- 1/4 šalice drobljenega lanenega semena,
- 1/4 čajne žličke himalajske soli,
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 5 jajc pašne reje,
- 1 žlica kokosove maščobe,
- 1 žlica medu,
- 1 žlica jabolčnega kisa.
Navodilo za pripravo:
Skupaj pomešamo vse suhe sestavine (v mešalniku ali blenderju), dodamo jajca, kokosovo maščobo, žličko medu in jabolčni kis.
Izberemo podolgovat, manjši model za peko kruha (velikost cca 19 × 5,5 cm), vanj položimo peki papir in vlijemo tekočo maso.
Mandljev kruh pečemo približno 35 minut na 180–200 stopinj.
Mario Sambolec, Dr. Feelgood, strokovnjak na področju prehrane in trener z licencama NSCA – CSCS (Certified Strength and Conditioning Specialist) in FZS (Fitnes Zveza Slovenije)
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?