Recept: Mandljev kruh

19. 3. 2014 | Mario Sambolec
Deli
Recept: Mandljev kruh (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Če ga odobri še mama Feelgood, dolgoletni in izkušen “kruheraš”, potem si tale mandljev kruh res zasluži svojo predpono ter priznanje v tej objavi.

Zasluge za nov recept tokrat ostajajo v družinskem krogu – mandljev kruh je namreč pogruntavščina naše Suzane, avtorice ene največjih Feelgood preobrazb preteklega leta. Sladkorja v njeni kuhinji ni več, bele moke prav tako ne, ko pa se v hiši še kdaj pojavi potreba po “kruhu”, se Suzana loti dela z naslednjimi sestavinami:

  • 2 kavni šalici zmletih mandljev,
  • 2 žlici kokosove moke,
  • 1/4 šalice drobljenega lanenega semena,
  • 1/4 čajne žličke himalajske soli,
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 5 jajc pašne reje,
  • 1 žlica kokosove maščobe,
  • 1 žlica medu,
  • 1 žlica jabolčnega kisa.
Navodilo za pripravo:

Skupaj pomešamo vse suhe sestavine (v mešalniku ali blenderju), dodamo jajca, kokosovo maščobo, žličko medu in jabolčni kis.

Izberemo podolgovat, manjši model za peko kruha (velikost cca 19 × 5,5 cm), vanj položimo peki papir in vlijemo tekočo maso.

Prihaja velika sprememba na letalih? Airbus preučuje posebne sedeže

Mandljev kruh pečemo približno 35 minut na 180–200 stopinj.

Mario Sambolec, Dr. Feelgood, strokovnjak na področju prehrane in trener z licencama NSCA – CSCS (Certified Strength and Conditioning Specialist) in FZS (Fitnes Zveza Slovenije)

Novo na Metroplay: "Za vadbo ni nikoli prepozno." | Meliora Life Studio