RECEPT: pomladna rižota z regratom

RECEPT: pomladna rižota z regratom (foto: Profimedia) Profimedia
9. 5. 2022

Na sprehodu naberite regrat, nato pa pripravite slastno rižoto. Preverite, kako.

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g riža
  • 100 g regratovih listov
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 80 ml belega vina
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici naribanega parmezana

Priprava:

1. Čebulo in česen drobno nasekljajte. Regrat grobo nasekljajte.

2. V širši posodi segrejte olje in na njem prepražite čebulo, da postekleni. Nato dodajte česen in pražite, da zadiši. Primešajte še riž in tudi tega prepražite, dokler ne postekleni. Dodajte še regrat in dobro premešajte.

3. Rižu prilijte vino in dobro pomešajte. Ko vino izpari, v posodo vlijte 2 zajemalki jušne osnove.

4. Ko jušna osnova izpari, prilijte še 2 zajemalki osnove. Postopek ponavljajte, dokler riž ni kuhan. Na koncu rižoti primešajte še nariban parmezan in postrezite. Po želji primešajte še češnjev paradižnik.

Značke: regrat rižota