Vam ne bo uspelo pojesti vseh bučk? Vložite jih in jih tako uporabljajte vso leto!
Bučke so prava poslastica, njihova pogosta težava pa je, da jih je poleti preveč, pozimi pa jih pogrešamo. Da bi se izognili nevšečnostim, bučke na enostaven način lahko vložite in si tako zagotovite kulinarično razvajanje skozi vse leto.
Vložene bučke se odlično obnesejo v sendvičih, narezkih in ostalih jedeh po izbiri.
Za pripravo potrebujete:
- 2 kg bučk
- 2 manjši čebuli
- 50 g soli
- 700 ml kisa za vlaganje
- 40 g sladkorja
- 2 čajna žlički gorčičnih semen
- 1 čajna žlička kurkume
Priprava:
1. Bučke operite, osušite in narežite na tanke kolobarje, ki jih po potrebi razpolovite. Enako naredite tudi s čebulo. V plastični posodi premešajte bučke in čebulo, dodajte še sol ter vse skupaj prelijte s hladno vodo. Pustite stati približno 2 uri, nato pa bučke in čebulo odcedite ter sperite.
2. V velikem loncu zavrite kis, sladkor ter kurkumo. Z mešanico prelijte bučke in čebulo ter vse skupaj ponovno pustite stati 2 uri.
3. Mešanico nato stresite v večji lonec in ga pristavite na ogenj. Ko vsebina zavre, znižajte temperaturo in pustite, da počasi vre še približno 5 minut.
4. Pripravljeno mešanico (bučke in tekočino) prestavite v kozarce za vlaganje. Ne napolnite jih čisto do vrha; pustite za kak prst prostora, kozarce pa nato zaprite.
Novo na Metroplay: "Dezinformacije so povsod" | N1 podkast s Suzano Lovec