Ko se puntata želodec in črevesje, so na vrsti začimbe.
Sladka in lesna aroma koriandra se lepo poda kruhu in božičnemu pecivu pa tudi v mesnih in zelenjavnih jedeh ter juhah je odlična.
Hkrati pa koriander pomaga pri prebavi mastnih jedi, blaži vetrove, preprečuje bruhanje, črevesne kolike, gastritis in glavobole ter pomanjkanje teka.
Tudi janež daje pekovskim izdelkom in sadnim kompotom posebno, sladko noto, uporabljajo pa ga tudi za alkoholne pijače, kot so pastis, ouzo, raki ali sambuca.
Janež ima potemtakem spodbuden učinek tako na telo kot tudi na dušo. Poleg tega blaži želodčne krče, vetrove in drisko, mimogrede pa še kašelj in bronhitis.
Pri motnjah prebave in pomanjkanju teka pomaga tudi vanilija.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem