Sestavine za 4 osebe: 2 čebuli, po 2 rdeči, zeleni in rumeni paprika, 2 žlički rastlinskega olja, sol, pekoča paprika v prahu, 1 pločevinka paradižnika (480 g), 200 ml zelenjavne juhe (iz kocke), 1 žlička suhega timijana, 2 žlici kisle smetane, 4 rezine kmečkega kruha.
PRIPRAVA:
1. Čebulo olupite in narežite na večje kocke. Operite papriko, jo očistite, odstranite semenje in narežite na trakove. V loncu segrejte olje. Dodajte čebulo in papriko, začinite s soljo in papriko v prahu in na kratko podušite. Paradižnike z dolgim nožem razrežite kar v konzervi, dodajte jih k papriki, prilijte juho in kuhajte okoli 10 minut.
2. Golaž po okusu še dodatno začinite in primešajte posušen timijan. Razporedite ga po krožnikih in okrasite s kislo smetano in nekaj svežega timijana. Zraven ponudite kmečki kruh.
Na osebo približno 200 kcal
B: 6 g, M: 6 g, OH: 30 g
Priprava: približno 15 minut
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?