Bučna enolončnica

13. 10. 2012
Deli
Bučna enolončnica

Zdrave, bogat vir vitaminov in še okusne. Enolončnico postrezite kar v izdolbeni buči.

Za 4 osebe potrebujete:
  • eno bučo (1,2 kg)
  • 400 g krompirja
  • 1 por
  • 3 stroke česna
  • 1 žlico masla
  • 500 ml juhe
  • sol, poper
  • čili v prahu
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • svež peteršilj
Priprava:

Buči na vrhu odrežite pokrov. Z žlico iz notranjosti izdolbite semenje in meso. Bučno meso narežite na kocke. Krompir operite, po želji olupite in narežite na večje kocke. Por očistite in ga narežite na kolobarje. Česen olupite in drobno nasekljajte.

V ponvi segrejte maslo in na njem česen pražite, dokler ne postekleni. Dodajte bučno meso, krompir in por ter prepražite. Zalijte z juho, zavrite in kuhajte približno 20 minut. Solite, poprajte in dodajte čili v prahu.

Češnjev paradižnik operite in razpolovite. Dodajte ga enolončnici in kuhajte še od 3 do 5 minut. Še enkrat po okusu posolite in poprajte. Enolončnico prelijte v izdolbeno bučo, posujte s sesekljanim peteršiljem in pokrijte s pokrovom.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 230 kcal, B: 8 g, M: 7 g, OH: 32 g.