Veganska in vegetarijanska jed brez jajc, laktoze in oreščkov. Za piko na i pa čemaž, ki spodbudijo delovanje naših organov in poživijo naše telo.
Za pripravo slastnega pisanega krožnika potrebujemo...
Za posteljico ali prilogo iz ajdove kaše:
- 12 dag ajdove kaše
- 12 dag prosene kaše
- 15 dag rjavih gozdnih šampinjonov, narezanih na krhlje
- 15 dag pisane paprike, narezane na palčke, ali kakšne druge poljubno izbrane zelenjave
- 6 dag na drobno narezane šalotke ali pora
- zelenjavno osnovo za zalivanje
- čemažev pesto ali svež čemaž, narezan na drobno
- kokosovo olje za praženje
- sol in poper
Za serviranje:
- Liste mlade špinače
Dekoracija:
- Pražen pisan sezam
Priprava:
1. Ajdovo kašo namočimo v vročo vodo. Ko poči, jo odcedimo.
2. Proseno kašo skuhamo. Ko poči, jo še nekaj časa kuhamo in če je treba, jo odcedimo.
3. Na kokosovem maslu ovenemo šalotko, dodamo ajdovo in proseno kašo, malo zalijemo z zelenjavno osnovo in podušimo. Solimo, popramo in poljubno začinimo s svežimi zelišči.
4. Posebej na kokosovem maslu popražimo papriko in šampinjone, po potrebi solimo in popramo ter začinimo s poljubno izbranimi svežimi zelišči.
5. Na koncu lahko začinimo s čemaževim pestom ali svežimi listi narezanega čemaža.
Postrežemo:
Na ogrete globoke krožnike porazdelimo sveže mlade špinačne liste. Nanje položimo duet kaš, ki jih obogatimo s šampinjoni in papriko. Postrežemo s pisanim praženim sezamom.