Eksotično sadje v grenivki

3. 4. 2007

Sestavine za eno osebo: žlička mandeljnovih lističev, 40 g mangovega mesa, 1/4 pomaranče, posušen datelj, 1/4 marakuje, 1/2 rožnate grenivke, 2 perujski češnji.

PRIPRAVA:

1. Mandeljne brez maščobe prepražite v ponvi.

2. Mango narežite na koščke. Pomarančo olupite in odstranite tudi kožico, tako da vam ostane le meso pomaranče. Pri lupljenju prestrezite sok.

3. Dateljnu odstranite koščico in ga po dolgem razrežite na četrtine. Z žličko izpraskajte meso marakuje. Sadje pomešajte s prestreženim sokom pomaranče in prepraženimi mandeljni. Za kratek čas dajte v hladilnik.

4. Grenivko izdolbite in jo napolnite s sadjem, ki ste mu prej primešali meso grenivke. Okrasite s perujskima češnjama.

Čas priprave: 20 minut.

154 kcal; 3 g maščobe; B: 3 g; OH: 26 g

Značke: diete grenivka