Odlična in
Za 4 osebe potrebujete: 800 g svežega zelja, 4 rdeče pese, 1 veliko čebulo, 2 stroka česna, 2 žlici masla, 1, 5 l juhe, 500 ml soka rdeče pese, 1 žličko zdrobljenega koriandra, 2 noževi konici pimenta, sol, poper, limonin sok, 3 žličke škroba, 4 vejice kopra, 4 žlice kisle smetane, 1–2 žlički naribanega hrena
Priprava:
1 Pripravite zelenjavo. Zelje razpolovite, izrežite stržen in liste narežite na koščke. Rdečo peso olupite in na drobno narežite ali naribajte. Čebulo in česen olupite in sesekljajte.
2 Čebulo in česen popražite na maslu. Prilijte juho in pesin sok, dodajte koriander in piment ter prevrite. Dodajte zelje in rdečo peso ter kuhajte 10 minut. Začinite s soljo, poprom in malo limoninega soka.
3 Škrob zmešajte z malo mrzle vode in vmešajte v juho. Koper oplaknite in osmukajte. Juho razdelite po krožnikih in dodajte po 1 žlico kisle smetane ter vejico kopra. Na koncu jo posujte s sveže naribanim hrenom.
Čas priprave približno 40 minut.
Na osebo približno 250 kcal,
beljakovine: 8 g, maščobe: 10 g,
ogljikovi hidrati: 31 g.