Glazirani kotleti z jabolki

12. 11. 2009

Okusen, hitri obrok.

Potrebujete

  • 2 svinjska kotleta (vsak približno 17 dag)
  • 1 olupljeno jabolko, narezano na tanke krhlje
  • ? jedilne žlice pekočega tabaska

Potrebujete še

  • ? jedilne žlice dijonske gorčice
  • ? jedilne žlice medu
  • ? jedilne žlice oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • ? skodelice jabol­čnega soka
  • 1 jedilno žlico masla

Priprava

1 V manjši skodelici dobro zmešajte gorčico, tabasko in med. V večji ponvi segrejte olje na zmerni temperaturi. Kotleta solite in poprajte po okusu ter ju pecite na vročem olju toliko časa, dokler se na spodnji ploskvi ne oblikuje rjava skorjica. Še delno surovo zgornjo plast premažite z marinado, kotleta obrnite in ju premažite še po zapečeni strani. Dodajte narezano jabolko in pecite od 3 do 4 minute.

2 Znižajte temperaturo, prilijte jabolčni sok in dušite še približno 5 minut, dokler ni meso enakomerno prepečeno. Nato kotleta odstranite iz ponve, jabolka začinite s soljo in poprom po okusu ter na koncu dodajte maslo. Dobro premešajte in z omako prelijte meso. Zadostuje za 2 porciji.

Priloga

Ponudite s pire krompirjem, ki ste mu dodali malo mleka in masla.

Na porcijo

300 kalorij, 19 g beljakovin, 22 g ogljikovih hidratov, 14 g maščob (6 g nasičenih), 2 g vlaknin, 135 mg natrija.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri