Glazirani kotleti z jabolki

12. 11. 2009

Okusen, hitri obrok.

Potrebujete

  • 2 svinjska kotleta (vsak približno 17 dag)
  • 1 olupljeno jabolko, narezano na tanke krhlje
  • ? jedilne žlice pekočega tabaska

Potrebujete še

  • ? jedilne žlice dijonske gorčice
  • ? jedilne žlice medu
  • ? jedilne žlice oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • ? skodelice jabol­čnega soka
  • 1 jedilno žlico masla

Priprava

1 V manjši skodelici dobro zmešajte gorčico, tabasko in med. V večji ponvi segrejte olje na zmerni temperaturi. Kotleta solite in poprajte po okusu ter ju pecite na vročem olju toliko časa, dokler se na spodnji ploskvi ne oblikuje rjava skorjica. Še delno surovo zgornjo plast premažite z marinado, kotleta obrnite in ju premažite še po zapečeni strani. Dodajte narezano jabolko in pecite od 3 do 4 minute.

2 Znižajte temperaturo, prilijte jabolčni sok in dušite še približno 5 minut, dokler ni meso enakomerno prepečeno. Nato kotleta odstranite iz ponve, jabolka začinite s soljo in poprom po okusu ter na koncu dodajte maslo. Dobro premešajte in z omako prelijte meso. Zadostuje za 2 porciji.

Priloga

Ponudite s pire krompirjem, ki ste mu dodali malo mleka in masla.

Na porcijo

300 kalorij, 19 g beljakovin, 22 g ogljikovih hidratov, 14 g maščob (6 g nasičenih), 2 g vlaknin, 135 mg natrija.