Govedina v solati z jogurtovim prelivom

14. 3. 2010

Za 4 osebe potrebujete: 1 glavo solate, 2 korenčka, 1 rumeno papriko, 100 g češnjevega paradižnika, 300 g govejih steakov, 2 žlici olja, sol, poper, 1 šalotko, 1 strok česna, 100 g jogurta, 100 ml pinjenca, po 1 žličko medu in gorčice, 2 žlici belega vinskega kisa, 2 žlici sesekljanega drobnjaka.

Priprava:

1 Solato očistite, oplaknite, osušite in natrgajte na koščke. Korenje ostrgajte in narežite na palčke. Papriko razpolovite, odstranite semenje, operite in sesekljajte. Češnjev paradižnik operite in razpolovite.

2 Steake osušite in narežite na trakove. Približno 5 minut jih pecite na olju, nato jih solite in poprajte. Za solatni preliv sesekljajte olupljeno šalotko in česen. Zmešajte ju z jogurtom, pinjencem, medom, gorčico, kisom in drobnjakom. Preliv začinite s soljo in poprom. V skodelice naložite solato, meso in zelenjavo ter pokapljajte s solatnim prelivom.

Čas priprave približno 25 minut.

Na osebo približno 170 kcal,

B: 21 g, M: 5 g, OH: 9 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri