Potopljene v slastno vaniljevo kremo.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 strok vanilje
- 500 ml mleka
- 5 rumenjakov
- 100 g sladkorja
- 30 g škroba
- 3 zrele čvrste hruške
- 1 žlico hruškovega žganja
- 1 žlico limoninega soka
Priprava:
Vaniljev strok po dolgem razpolovite in izpraskajte sredico. Sredico in strok dodajte v mleko in ga prevrite. Vaniljevo mleko odstavite in ga nekoliko ohladite.
Rumenjake in sladkor penasto stepite. Na peno presejte škrob in zmešajte. Masi v tankem curku prilijte toplo vaniljevo mleko. Kremo takoj prelijte nazaj v lonec in odstranite strok. Kremo pri najnižji temperaturi stepajte toliko časa, da naraste (ne sme zavreti!). Razdelite jo v 4 ognjevarne modelčke ali skodelice.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Hruške operite, jim odstranite peške in jih zrežite na krhlje. Pokapljajte jih z žganjem in limoninim sokom, premešajte in marinirajte približno 8 minut. Razdelite jih po kremi in jih v pečici pecite približno 20 minut.
Čas priprave: približno 1 ura
Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 51 g