Gratinirane hruške

23. 10. 2011

Potopljene v slastno vaniljevo kremo.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 strok vanilje
  • 500 ml mleka
  • 5 rumenjakov
  • 100 g sladkorja
  • 30 g škroba
  • 3 zrele čvrste hruške
  • 1 žlico hruškovega žganja
  • 1 žlico limoninega soka
Priprava:

Vaniljev strok po dolgem razpolovite in izpraskajte sredico. Sredico in strok dodajte v mleko in ga prevrite. Vaniljevo mleko odstavite in ga nekoliko ohladite.

Rumenjake in sladkor penasto stepite. Na peno presejte škrob in zmešajte. Masi v tankem curku prilijte toplo vaniljevo mleko. Kremo takoj prelijte nazaj v lonec in odstranite strok. Kremo pri najnižji temperaturi stepajte toliko časa, da naraste (ne sme zavreti!). Razdelite jo v 4 ognjevarne modelčke ali skodelice.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Hruške operite, jim odstranite peške in jih zrežite na krhlje. Pokapljajte jih z žganjem in limoninim sokom, premešajte in marinirajte približno 8 minut. Razdelite jih po kremi in jih v pečici pecite približno 20 minut.

Čas priprave: približno 1 ura
Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 51 g

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri