Hladna jagodna juha

4. 6. 2012

Z banano, lubenico in limetinim sokom.

Sestavine za 4 osebe:
  • 400 g svežih jagod,
  • 300 g lubenice,
  • 1 banana,
  • 3 limete,
  • 3 žlice rjavega sladkorja,
  • bazilika za okrasitev,
  • biskvitni piškoti
Priprava:

Jagode operite in očistite. Lubenici odstranite peške in sredico zrežite na kocke. Banano olupite, iz limet pa iztisnite sok. Eno tretjino jagod in kos lubenice zrežite na rezine oziroma koščke in jih prihranite za konec.

Preostale jagode, lubenico in banano v električnem mešalniku zmešajte v gladko kašo. Sadni kaši dodajte sladkor in limetin sok ter dobro premešajte. Juho za najmanj 1 uro postavite v hladilnik, da se dobro ohladi.

Jagodno juho nalijte v ohlajene skodelice in po želji dodajte ledene kocke. Po juhi razporedite koščke jagod in lubenice. Juho okrasite z baziliko in postrezite z biskvitnimi piškoti.

Priprava: približno 15 minut.
Hlajenje: približno 1 ura.
Na osebo približno: 190 kcal, B: 4 g, M: 1 g, OH: 46 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri