Izbrskali smo recept za popolne bučne njoke. TAKO jih pripravite tudi vi!

Izbrskali smo recept za popolne bučne njoke. TAKO jih pripravite tudi vi! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 11. 2022

Kako iz buče pripraviti slastne njoke, ob katerih se vam bodo cedile sline?

Sestavine:
  • 600 g pečene buče
  • 300 g večnamenske moke
  • 1 srednje veliko jajce
  • ¼ čajne žličke žajblja
  • ¼ čajne žličke muškatnega oreščka
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. Pečeno bučo v skledi pretlačite z vilico, da dobite nekakšen "bučin pire". Nato ji vmešajte moko ter začimbe in vse skupaj dobro premešajte.

2. V ločeni skledi razžvrkljajte jajce. V sredino bučne mešanice naredite jamico, v katero vlijete jajce in ponovno vse skupaj premešajte, da dobite gladko, enakomerno zmes. 

3. Testo pregnetite z rokami in oblikujte dolg svaljek (ali več njih). Iz slednjega narežite manjše njoke.

Njoke lahko zamrznete (tako potem postanejo še boljši), lahko pa jih skuhate takoj! Stresite jih v vrelo vodo. Ko priplavajo na površje jih odstranite in dobro odcedite, nato pa jih postrezite s svojo najljubšo omako.

Dodaten namig: Ker so bučni njoki nežnega okusa je pomembno, da jih ne "povozite" s premočno omako. Najbolje se obnesejo v kombinaciji z blagimi omakami.