Jesenska sladica: Zmrzlina z okusom buče

Jesenska sladica: Zmrzlina z okusom buče (foto: profimedia) profimedia
13. 10. 2018

Naj se tudi v kuhinji pozna, da smo zakorakali v jesen. Danes za sladico pripravite zmrzlino z okusom buče, ki bo všeč tudi tistim, ki obožujejo čokolado.

Postregli smo že s kar nekaj recepti z bučo, na primer:

Bučna juha s kokosom

Buča v pečici

Humus iz buče

Danes bomo na spisek dodali še sladico, saj jesen brez buč ne bi bila prava jesen. Tu je recept za sladokusce.

Za bučno zmrzlino potrebujete:
  • 1 skodelico mandljevega masla

  • ¼ skodelice kokosovega olja (ne povsem tekočega)

  • ½ skodelice bučnega pireja (iz konzerve, še bolje domačega)

  • ½ skodelice javorjevega sirupa

  • ¼ skodelice temne čokolade (stopljene)

  • Po želji: ščep bučne začimbe

V skledi zmešajte kokosovo olje in javorjev sirup, dokler ne dobite povsem tekoče zmesi (kokos naj se povsem stopi in zmeša s sirupom).

Mešanici dodajte mandljevo maslo, bučni pire in ščep bučne začimbe. Vse skupaj dobro premešajte. Dobili boste gosto zmes.

Manjši pekač prekrijte s peki papirjem in po njem enakomerno razporedite maso. Pladenj postavite v zmrzovalnik za 3 ure.

Namig: Zmrzlino lahko poljubno posujete z oreščki, rozinami, jagodičjem ...

Preden sladico postavite na mizo, jo prelijte s stopljeno temno čokolado (to lahko storite, že preden gre pladenj v zmrzovalnik). Za prste obliznit!

 

 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri