Jogurtova solata

13. 6. 2010
Deli
Jogurtova solata

Sestavine za 4 osebe: 300 g jogurta, sol, poper, 1 steblo zelene, 1 cikorija (lahko jo nadomestite z radičem ali s šopkom rukole), 30 g pinjol, 25 g olupljenih mandljev, 30 g parmezana, 4 žlice medu, 1 žlička balzamičnega kisa.

1 Jogurt začinite s soljo in poprom in postavite na hladno. Očistite cikorijo in zeleno. Cikoriji izrežite štor in jo razdelite na liste. Večje lahko po dolgem prerežete na polovico. Zeleno narežite na kolute.

2 Pinjole in mandlje prepražite v suhi ponvi brez dodane maščobe. Parmezan nastrgajte. Zeleno zmešajte z mandlji, s pinjolami in parmezanom in prelijte z medom ter balzamičnim kisom. Na koncu dodajte še cikorijo in začinite s poprom in soljo.

3 Jogurt nalijte v 4 kozarce, nanj pa položite kupček solate. Če vam je všeč bolj pikantna solata, jo okrasite s trakovi čilija.

Priprava približno 20 minut.

Na osebo približno 240 kcal.

B: 8 g, M: 11 g, OH: 22 g.

Nemastno.

Namig: Vedno kupite parmezan v kosu in ga sami nastrgajte. Ta italijanski sir ostane dolgo svež, če je zorel vsaj 24 mesecev in če ga hranite zavitega v povoskan papir v predalu hladilnika, ki je namenjen hranjenju zelenjave.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"