Recept za juho iz brstičnega ohrovta

15. 12. 2011
Deli
Recept za juho iz brstičnega ohrovta

Izvrstna zimska juha, primerna tudi za božični meni.

Sestavine za 4 osebe:

Očistite 250 g brstičnega ohrovta in ga operite. Glavicam odstranite nekaj vrhnjih listov in jih prihranite. Glavice v strženu križno zarežite.

Olupite 1 čebulo in 1–2 cm ingverja in oboje drobno sesekljajte. V posodi segrejte 1 žličko oljčnega olja in na njem popecite čebulo in ingver. Dodajte ohrovt in 300 ml zelenjavne juhe.

Juho kuhajte približno 12 minut, nato pa jo pretlačite s paličnim mešalnikom. Primešajte 80 g kisle smetane in juho začinite s soljo, poprom, ščepcem muškata in pol žličke kurkume. Preostale lističe ohrovta približno 3 minute blanširajte v slani vodi.

1 rezino toasta zrežite na kocke in te popecite v ponvi brez dodane maščobe. Juho okrasite s popečenimi kruhovimi kockami, 1 žlico rozin in lističi ohrovta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"