Tukaj je vaš novi najljubši jesenski recept!
Sestavine:
- 1 manjša buča
- 300 ml smetane za kuhanje
- 150 ml mleka
- 1 strok česna
- 100 g naribanega parmezana
- Mešanica mediteranskih začimb
- Sol in poper po okusu
- Oljčno olje
Priprava:
1. Bučo olupite, ji odstranite semena ter jo narežite na manjše koščke. Česen olupite in drobno nasekljajte.
2. V kozico prelijte mleko, smetano ter mešanico mediteranskih začimb. Vse skupaj med mešanjem na srednji temperaturi počasi zavrite.
3. Pekač z višjim robom namastite z oljčnim oljem in v njem razporedite bučo. Prilijte toplo smetanovo mešanico, nato pa pekač pokrijte z aluminjasto folijo in vse skupaj pecite 20 minut pri temperaturi 180°C.
4. Po 20 minutah odstranite aluminijasto foljo in po vrhu buče potrosite še nariban parmezan. Vse skupaj pecite še dodatnih 15 minut, da se sir stopi in nekoliko zapeče. Pripravljeno jed postrezite še toplo.
- Preberite tudi: RECEPT: Slani muffini z bučo in feta sirom
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?