Kako pripraviti hladno kumarično juho? (recept)

Kako pripraviti hladno kumarično juho? (recept) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 8. 2022

Osvežite se z okusno in zdravo kumarično juho!

Sestavine za 4 osebe:
  • 2 večji kumari
  • 250 ml kokosovega jogurta
  • 3 žlice limoninega soka
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1 pest svežih metinih lističev
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. Obe kumari olupite, prerežite in jima z žlico odstranite semena, nato pa ju narežite na kocke. Čebulo in česen olupite ter grobo sesekljajte.

2. Narezani kumari, jogurt, česen, čebulo, metine liste in limonin sok premešajte v električnem mešalniku. Sestavine dobro premešajte, da dobite srednje gosto zmes, ki jo po okusu začinite.

3. Dobljeno juho prelijte v skledo in shranite v hladilniku za nekaj ur. Če se vam zdi pregosta, ji lahko dodate še nekaj vode.

4. Ko se juha dobro ohladi, jo servirajte in se osvežite.