Kako pripraviti "pico" iz jajčevcev? (recept)

Kako pripraviti "pico" iz jajčevcev? (recept) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 7. 2022

Pripravite lahko in okusno poletno kosilo, ki vas bo navdušilo!

V teh vročih poletnih dneh se še posebej priležejo sveže, lahke jedi iz domače zelenjave. Ena takih je tudi zdrava različica "pice", pri kateri uporabite slastne jajčevce. Preverite, kako jed pripraviti.

Sestavine za 4 osebe:
  • 2 večja jajčevca
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka pelatov
  • 150 g naribanega sira za pico
  • 50 g naribanega parmezana
  • Pol skodelice listov sveže bazilike
  • Oljčno olje
  • Sol, poper in origano po okusu
Priprava: 

1. Jajčevce operite, očistite in po dolžini narežite na približno centimeter debele rezine. Na obeh straneh jih premažite z oljem ter položite na pekač, obložen s peki papirjem. Rahlo jih posolite in popoprajte ter jih za 20 minut pecite pri temperaturi 220°C.

2. Medtem olupite in strite česen ter grobo nasekljajte pelate iz pločevinke.

3. V ponvi segrejte žlico oljčnega olja, na katerem popražite strt česen. Ko slednji zadiši, dodajte pelate ter omako začinite s soljo, poprom ter suhim origanom. Vse skupaj na zmerni temperaturi kuhajte približno 10 minut, vmes pa večkrat premešajte.

 

4. V skledi pomešajte sir za pico ter parmezan.

5. Pečene jajčevce obložite s paradižnikovo omako, po vrhu pa potrosite še mešanico sirov. Vse skupaj pecite še 10 minut pri temperaturi 220°C, da se sir stopi in zapeče.

6. Pečeni jedi na koncu dodajte še svežo baziliko in postrezite.