Kako pripraviti piščančji paprikaš z bučo? (recept)

29. 10. 2022
Kako pripraviti piščančji paprikaš z bučo? (recept) (foto: Profimedia)
Profimedia

Predstavljamo vam vašo novo najljubšo jesensko enolončnico! 

Sestavine:

  • 400 g piščančjih krač
  • 400 g očiščene buče
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 500 ml piščančje jušne osnove
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 100 g kisle smetane
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • Sol in poper po okusu

Priprava:

1. Čebulo in česen olupite in ju drobno sesekljajte. Bučo grobo naribajte. Meso operite in ga začinite s soljo ter poprom.

2. V večjem loncu segrejte olje, na katerem na hitro iz vseh strani popečete začinjenega piščanca. Ni potrebe, da je meso povsem pečeno, saj se bo kasneje kuhalo še v omaki. Popečeno meso odstranite iz lonca in ga shranite.

3. V lonec stresite čebulo in jo prepražite, da postekleni, primešajte še česen in bučo ter vse skupaj med mešanjem pražite še 2 minuti. Dodajte še mleto papriko in ponovno na hitro prepražite, nato pa primešajte še paradižnikovo mezgo in jušno osnovo. Vse skupaj dobro premešajte.

Tatinska vrana iz Sarajeva je osvojila splet. "Kam gre ta ptičji svet?"

4. V omako stresite popečeno meso, lonec pokrijte ter vse skupaj kuhajte na nizkem ognju približno 40 minut. Vmes po potrebi prilijte še nekaj dodatne jušne osnove ali vode.

5. V posodici dobro premešajte kislo smetano in koruzni škrob. Mešanico na koncu vmešajte v omako in med neprestanim mešanjem kuhajte še 5 minut. 

6. Pripravljeno jed postrezite s kruhom, testeninami ali drugo prilogo po izbiri.

Novo na Metroplay: Sabina Kogovšek - Tutta iskreno o svoji največji komercialni vlogi Julije Steiner (Skrito v raju) | Greenroom z Urško Pirš