Predstavljamo vam vašo novo najljubšo jesensko enolončnico!
Sestavine:
- 400 g piščančjih krač
- 400 g očiščene buče
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 500 ml piščančje jušne osnove
- 1 čajna žlička koruznega škroba
- 100 g kisle smetane
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica mlete sladke paprike
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Čebulo in česen olupite in ju drobno sesekljajte. Bučo grobo naribajte. Meso operite in ga začinite s soljo ter poprom.
2. V večjem loncu segrejte olje, na katerem na hitro iz vseh strani popečete začinjenega piščanca. Ni potrebe, da je meso povsem pečeno, saj se bo kasneje kuhalo še v omaki. Popečeno meso odstranite iz lonca in ga shranite.
3. V lonec stresite čebulo in jo prepražite, da postekleni, primešajte še česen in bučo ter vse skupaj med mešanjem pražite še 2 minuti. Dodajte še mleto papriko in ponovno na hitro prepražite, nato pa primešajte še paradižnikovo mezgo in jušno osnovo. Vse skupaj dobro premešajte.
4. V omako stresite popečeno meso, lonec pokrijte ter vse skupaj kuhajte na nizkem ognju približno 40 minut. Vmes po potrebi prilijte še nekaj dodatne jušne osnove ali vode.
5. V posodici dobro premešajte kislo smetano in koruzni škrob. Mešanico na koncu vmešajte v omako in med neprestanim mešanjem kuhajte še 5 minut.
6. Pripravljeno jed postrezite s kruhom, testeninami ali drugo prilogo po izbiri.
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem