Kako pripraviti piščančji paprikaš z bučo? (recept)

Kako pripraviti piščančji paprikaš z bučo? (recept) (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2022

Predstavljamo vam vašo novo najljubšo jesensko enolončnico! 

Sestavine:
  • 400 g piščančjih krač
  • 400 g očiščene buče
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 500 ml piščančje jušne osnove
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 100 g kisle smetane
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. Čebulo in česen olupite in ju drobno sesekljajte. Bučo grobo naribajte. Meso operite in ga začinite s soljo ter poprom.

2. V večjem loncu segrejte olje, na katerem na hitro iz vseh strani popečete začinjenega piščanca. Ni potrebe, da je meso povsem pečeno, saj se bo kasneje kuhalo še v omaki. Popečeno meso odstranite iz lonca in ga shranite.

3. V lonec stresite čebulo in jo prepražite, da postekleni, primešajte še česen in bučo ter vse skupaj med mešanjem pražite še 2 minuti. Dodajte še mleto papriko in ponovno na hitro prepražite, nato pa primešajte še paradižnikovo mezgo in jušno osnovo. Vse skupaj dobro premešajte.

4. V omako stresite popečeno meso, lonec pokrijte ter vse skupaj kuhajte na nizkem ognju približno 40 minut. Vmes po potrebi prilijte še nekaj dodatne jušne osnove ali vode.

5. V posodici dobro premešajte kislo smetano in koruzni škrob. Mešanico na koncu vmešajte v omako in med neprestanim mešanjem kuhajte še 5 minut. 

6. Pripravljeno jed postrezite s kruhom, testeninami ali drugo prilogo po izbiri.