Okusen hitri obrok.
Potrebujete
- 2 debela svinjska kotleta (vsak okoli 20 dag)
- 2 čvrsti breskvi ali nektarini
- 2 jedilni žlici praženih pinjol
- 1 majhno rdečo čebulo
- ? skodelice nadrobljene gorgonzole
Potrebujete še
- oljčno olje
- sol in poper
- 1 jedilno žlico balzamičnega kisa
Priloga
rukola, pokapljana z oljčnim oljem in limoninim sokom
Priprava
1 Breskvi prerežite na polovice in jima odstranite koščice, pinjole na hitro popražite v ponvi, čebulo narežite na tanko. Nato dobro segrejte žar, premažite meso z oljčnim oljem in ga začinite s soljo in poprom. Na vročem žaru pecite kotleta od 4 do 5 minut na vsaki strani, tako da postaneta enakomerno rjavo zapečena. V sredini mora meso ostati rahlo rožnato, kar pomeni, da je mehko in sočno.
2 Medtem ko pečete meso, polovice breskev premažite z oljčnim oljem in jih postavite na vročo ploščo z odrezanim delom navzdol. Pecite jih 5 minut, da se dobro zmehčajo, nato jih odstranite in narežite na manjše koščke ter v primerno veliki skodelici zmešajte s praženimi pinjolami, čebulo, gorgonzolo in balzamičnim kisom. Po potrebi dodajte še malo soli in popra. Vsak kotlet obložite s polovico pripravljene solate in postrezite. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo 430 kalorij, 38 g beljakovin, 16 g ogljikovih hidratov, 24 g maščob (9 g nasičenih), 2 g vlaknin, 530 mg natrija.