Obljubimo, zajtrk bo odličen!
Naloga zajtrka je tudi, da vas napolni z energijo in omogoči, da brez težav prestajate ne le mentalne, ampak tudi fizične napore. Recept si privoščite predvsem takrat, ko vas čakajo športne aktivnosti, na primer smučanje, pohod, športni dan ... Ali pa kar na navaden dan, ker so vaflji pač odličen zajtrk!
- Preverite, kaj o zajtrku pravi prehranska strokovnjakinja Zala Mlinšek: Ali je zajtrk sploh potreben? Vprašali smo nutricionistko (+ njen recept za slasten in nasiten obrok)
Uporabili bomo sladek krompir, ki vas bo založil z vitaminom C, kalijem, kalcijem in antioksidanti. Ovsena moka, ki jo prav tako najdete med sestavinami, pa je polna vlaknin, zato boste siti še kar nekaj časa.
Če vam vaflji ostanejo, jih dajte v posodo, dobro zaprite in nesite s seboj po opravkih, v službo ali na izlet - kamor se pač odpravljate. Na poti vam bodo prišli še kako prav.
Za 4 porcije pripravite:
- 1 skodelico in pol ovsene moke
- 1 jajce
- 1 čajno žličko sode
- 1 čajno žličko cimeta
- 1/2 čajne žličke vanilije
- polovico čajne žličke ingverja
- 1 skodelico in pol skuhanega in v pire pretlačenega sladkega krompirja
- 1/3 skodelice mleka po izbiri
- 2 žlici stopljenega masla
- javorjev sirup, maline, jagode, kuhana pretlačena jabolka ali drugi dodatki za posip
V manjši posodi zmešajte moko, sodo, cimet in ingver. Vse ostale sestavine zmešajte v večji posodi. Ko ste oboje naredili, suhe sestavine počasi stresite v skledo z mokrimi sestavinami in mešajte z žlico. Dobiti morate gladko maso za vaflje.
Potem segrejte pekač za vaflje, ga naoljite in specite vaflje kot običajno. Biti morajo zlato-rjavi. Zložite jih na krožnike, potresite z želenimi posipi in postrezite! (Opozorilo: recept vas lahko zasvoji :)
- Ste se kdaj vprašali, ali je normalno, da vas po uživanju kivija peče jezik?