Za 4 osebe potrebujete: 750 g krompirja, ki se ne razkuha, 250 g korenja, 1, 25 l juhe, 1 majhno čebulo, 1 strok česna, 400 g mlete govedine, 1 rumenjak, 1–2 žlici drobtin, sol, poper, 1–2 žlički srednje ostre gorčice, nariban muškatni orešček
Priprava:
1 Krompir olupite, operite in narežite na kocke. Korenje olupite in narežite na kocke. Krompir stresite v juho in ga kuhajte približno 20 minut.
2 Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Zmešajte ju z mletim mesom, rumenjakom, drobtinami, soljo, poprom in gorčico. Z vlažnimi dlanmi iz mase oblikujte majhne kroglice. Po 10 minutah juhi dodajte korenje in cmočke ter skuhajte do konca. Juho po okusu začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
Čas priprave približno 35 minut.
Na osebo približno 370 kcal,
beljakovine: 26 g, maščobe: 16 g,
ogljikovi hidrati: 29 g