Kruhki s skuto in paradižnikom

5. 4. 2007

Sestavine za 1 osebo: 2 rezini polnozrnatega kruha s sezamom (50 g), 50 g skute (30 % mašč. ), sol, poper, 1 paradižnik, 1 žlica olivnega olja, rukola.

PRIPRAVA

1. Rezini polnozrnatega kruha namažite s skuto, ki jo po želji pikantno začinite s soljo in poprom.

2. Paradižnik operite, očistite in razrežite na enakomerne rezine. Položite na kruh in začinite s soljo in poprom. Pokapajte z olivnim oljem. Z oljem seveda ne pretiravajte, za dober okus zadostuje res le nekaj kapljic.

3. Rukolo operite in razdelite na dva dela. Eno polovico nato drobno sesekljajte in potresite čez že prej narezan paradižnik. Kruhke položite na krožnik in okrasite z 2. polovico rukole. Če vam okus rukole ni všeč, jo lahko nadomestite tudi z berivko ali kakšno drugo solato.

Čas priprave: 10 minut

372 kcal; maščobe:17 g; B: 13 g; OH: 41 g

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: kruh

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri