Lažne testenine s pestom

19. 9. 2009

Rezancev, ki ste jih navajeni, sploh ne boste pogrešali, ker je okus odličen.

Sestavine: 2 skodelici svežih listov bazilike, ? skodelice svežih peteršiljevih listov, ? skodelice nastrganega parmezana, ? skodelice hladnega oljčnega olja, 1 strok česna, ? skodelice pinjol, sol in poper po okusu, 1 skodelica stročjega fižola, 1 zavitek že pripravljenih rezancev širataki (namočeni in odcejeni).

Priprava

1 Pesto lahko pripravite v kuhinjskem mešalniku. Najprej sesekljaj­­­­te baziliko in peteršilj.

2 Dodajte sir, oljčno olje, česen in pinjole. Ponovno sekljajte, da dobi­­­­te kremasto zmes, ki jo na koncu še so­­­lite in poprate po okusu ter z mešalnikom hitro premešate. Pre­­­ložite v primerno veliko posodico ali kozarec.

3 V lonec vlijte vodo in jo osolite. V kipeči vodi 8? 10 minut kuhajte stroč­­ji fižol. Ven ga poberite s pe­­­novko in ga ohladite pod mrzlo vodo. Odcedite in narežite na 2? 3 cm dolge kose. V vroči vodi nato pogrejte rezance (30 sekund), jih odcedite in pretresite v skle­­do. Do­­­dajte pesto in narezan stročji fižol ter dobro pretresite. Po­­­sujte z na­­­strganim parmezanom in postrezi­­­te. Zadostuje za 4 porcije.

Na porcijo: 379 kalorij, 8 g beljakovin,

12 g ogljikovih hidratov, 35 g maščob, 7 g vlaknin.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri