Lonec s kislim zeljem

29. 10. 2010

Sto gramov kislega zelja vsebuje le 19 kcal in nič maščobe, je pa bogato z vitamini A, B, C in K ter minerali.

Za 4 osebe potrebujete: 500 g krompirja, 1 čebulo, 2 žlici olja, 500 ml juhe, 2 veliki rdeči papriki, 1 pločevinko razkosanega paradižnika (850 ml), 2 žlički sladke paprike v prahu, sol, poper, 10 brinovih jagod, 1 strok česna, 200 g kislega zelja

Priprava:

1 Krompir olupite in narežite na kocke. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Krompir in čebulo popražite na vročem olju, nato prilijte juho.

2 Papriko narežite na koščke in jo skupaj s paradižnikom, papriko v prahu, soljo, poprom in brinovimi jagodami dodajte krompirju. Vmešajte še strt česen in kuhajte 10 minut.

3 Zelje z vilicami razrahljajte, dodajte enolončnici in pri nizki temperaturi kuhajte še 20 minut. Preden postrežete, po okusu še začinite.

Čas priprave približno 45 minut.

Na osebo približno 200 kcal, beljakovine: 5 g,

maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri