Lubenične kroglice kot sladica

19. 7. 2015
Deli
Lubenične kroglice kot sladica (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Lubenične kroglice so lahko prijetna poletna osvežitev. Poleg tega je lubenica sestavljena iz približno 90 odstotkov vode, preostali del pa predstavljajo vlaknine in vitamini, ki pozitivno delujejo na prebavo in zdravje nasploh.

Kako pripravimo kroglice?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g lubenice brez semen
  • 4 žlice svežega pomarančnega soka
  • 5 žlic tekočega medu
  • 2 žlički limetinega ali limoninega soka
  • 2 žlici kakovostnega ruma (po želji)
  • 2 žlici tankih trakov mete

Priprava:

1. Iz lubenice s posebnim kuhinjskim pripomočkom izrežite majhne kroglice.

2. V večji skledi zmešajte dve žlici pomarančnega soka, dve žlici medu, limetin ali limonin sok, rum in v pripravljeno marinado položite kroglice lubenice. Skledo pokrijte s prozorno folijo in jo za 1–2 uri postavite v hladilnik.

3. Preostali med zmešajte s preostalim pomarančnim sokom. Mešanico prelijte v majhne skledice in primešajte še meto.

4. Kroglice lubenice vzemite iz marinade, jih nataknite na zobotrebce in potopite v medeno mešanico.

Na osebo približno: 150 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 0 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"