Makrobiotični čokoladni mafini

3. 12. 2011
Deli
Makrobiotični čokoladni mafini

Vsa sladkost življenja, ki jo želimo podariti drugim, je skrita v teh drobnih dobrotah.

Suhe sestavine:
  • 1,5 skodelice moke T-500
  • 1 skodelica mletih mandljev
  • ½ skodelice moke iz kamuta ali pirine moke
  • 1 ščepec soli
  • 1 pecilni prašek brez aluminija
  • ½ skodelice sladkanega kakava
  • 1 skodelica sojinega mleka
Tekoče sestavine
  • ½ skodelice koruznega ali sončničnega olja
  • 1 skodelica sojinega mleka
  • ½ skodelice koruznega slada
Čokoladna krema
  • 150 g mehkega tofuja
  • 5 dag črne čokolade
  • 3 do 4 žlice sojine smetane
  • 2 žlici javorovega sirupa


V eni posodi dobro premešajte suhe sestavine, v drugi pa tekoče. Tekočim dodajte suhe in vse skupaj narahlo premešajte. Sestavine mešajte samo toliko, da zmes postane homogena. Pečico segrejte na 180 stopinj. Naoljite model za 12 mafinov ali podložite papirnate košarice. Zmes enakomerno razporedite po modelčkih. Peče naj se od 25 do 30 minut.

Nasvet: Prvih dvajset minut pečenja pečice ne odpirajte!
Krema: Čokolado stopite skupaj z nekaj kapljicami mleka, nato pa vse sestavine zmešajte s paličnim mešalnikom. Kremo nanesite na ohlajene mafine.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ