Najpomembnejša je količina skrivnih sestavin, ki jih ni in jih ne bo poznal nihče drug kot vi, to pa sta ljubezen in veselje, s katerima jih boste pripravili in postregli svojim gostom.
Suhe sestavine:
- 1 skodelica pirine moje
- 1 skodelica riževe moke
- ¼ čajne žličke morske soli
- 1 zavitek sladkorja burbonske vanilje
- ½ čajne žličke pecilnega praška brez aluminija
- ½ skodelice mletih praženih lešnikov
- 2 žlici moke T-850
Tekoče sestavine:
- 1/3 skodelice koruznega ali sončničnega olja
- 1/3 skodelice javorovega sirupa
- ½ čajne žličke limonine lupinice
- 1 žlica svežega limoninega soka
- 1 žlica lešnikovega masla
- 1 žlica lešnikovega olja
- 2 žlici amasakee
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V eni posodi premešajte suhe sestavine, v drugi tekoče. Tekočo zmes prelijte k suhi in mešajte, da nastane testo.
Testo zavijte v plastično folijo in ga za 15 minut postavite v hladilnik. Tako ohlajeno testo razvaljajte na debelino 5 mm, nato pa z modelčki v obliki zvezdic in src oblikujte piškote.
Preostanek testa še enkrat zmesite in razvaljajte ter oblikujte piškote, dokler ne porabite vsega testa.
Kekse razporedite po pekaču, obloženem s peki papirjem, in jih pecite 12 minut oziroma dokler ne postanejo rahlo rjavkasti. Pustite jih, da se ohladijo na pekaču.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?