Malinova pita

26. 5. 2012

Lahki sadni užitek. Pravo spomladansko razvajanje brbončic.

Za približno 10 kosov potrebujete:
  • 2 plošči listnatega testa (približno 210 g)
  • 2 jabolki
  • 4 žlice sladkorja
  • 500 g malin
  • 1 zavitek praška za tortni preliv
  • 250 ml jabolčnega soka
Priprava:

Listnato testo odtalite. Plošči položite tako, da se robova nekoliko prekrivata, in ju razvaljajte na malo večje od pekača (30 x 22 cm). Pekač oplaknite z mrzlo vodo in ga obložite s testom. Testo z vilicami večkrat prebodite, pokrijte in postavite v hladilnik za približno 1 uro.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Jabolka olupite, jim odstranite peške in ju zrežite na tanke krhlje. Testo obložite z jabolki, posujte z 2 žlicama sladkorja in v pečici pecite približno 20 minut. Pečeno testo ohladite.

Maline preberite in jih razporedite po jabolkih. Tortni preliv pripravite po navodilu z embalaže iz praška, jabolčnega soka in preostalega sladkorja. Maline prelijte s prelivom in počakajte, da se preliv strdi. Pito zrežite na rezine in po želji okrasite z lističi mete.

Čas priprave: približno 1 ura 50 minut.
Na kos: približno 120 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 15 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri