Medaljoni z mešano zelenjavo

6. 4. 2007

Za 1 osebo potrebujete: 80 g stročjega graha (ali fižola), 80 g stebelne zelene, 80 g majhnih korenčkov, sol, 1 paradižnik, 50 g šampinjonov, 1 čajno žličko masla, 1/4 čajne žličke rožmarina, 80 g zelenih špargljev (iz kozarca), 2 svinjska medaljona (po 80 g), 1 žlico olja, 5 žlic belega vina, meliso.

PRIPRAVA:

1. Zelenjavo očistite in po potrebi olupite. Stročji grah in zeleno narežite na grižljaj velike kose. V vreli slani vodi ju blanširajte približno 5 minut, korenje pa 10 minut. Odcedite. Paradižnik narežite na četrtine. Šampinjone nato očistite in narežite na tanke rezine.

2. V ponvi segrejte maslo in približno 10 minut pražite zelenjavo, rožmarin in gobe. Po 5 minutah praženja dodajte odcejene šparglje. Solite in poprajte po okusu.

3. Meso oplaknite in osušite. Na vročem olju ga pecite približno 5 minut na vsaki strani. Odstranite. Maščobo, ki je ostala od peke zalijte z vinom in začinite s soljo, poprom in meliso. Vse skupaj nato postrezite.

Čas priprave: 30 minut

449 kcal; maščobe: 18 g; B: 44 g; OH: 18 g

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri