25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Mehiška obara z belim piščančjim šinkom

15. 6. 2009

Zaposlenimm ženskam velikokrat zmanjkuje časa za kuhanje, še posebno zamudna je priprava zelenjavne enolončnice, mineštre, kot jo radi poimenujejo Primorci. Mineštre, obare ali pisane zelenjavne juhe z nekaj škroba in beljakovin so okusen, hranljiv, a energijsko reven obrok. Idelano za vse, ki imamo večni boj s kilogramčkom ali dvema preveč. Svetujemo, da med vikendom pripravite okusno enolončnico, ki jo lahko shranite v hladilniku in jo čez dan ali dva pripravite kot hitro kosilo, večerjo ali vmesni obrok.

Sestavine za 4 osebe:

  • 50 g masla ali oljčnega olja
  • 1 skodelica na kocke narezane čebule
  • 4 skodelice srednje velikih olupljenih paradižnikov, narezanih na kocke
  • 2 skodelici na kocke narezanega krompirja in korenčka
  • 4 skodelice vložene koruze
  • ? stroka česna in zelena za okras
  • 5 skodelic posnete goveje ali piščančje juhe
  • 1 ? skodelici manj mastne sladke smetane 10 % MM
  • 1 skodelica svežega graha
  • 250 g belega šinka
  • ? žličke začimb origano, timijan, bazilika, poper
  • sol

Način priprave:

Ker je nemogoče obaro pripraviti le za eno osebo, so navedene sestavine za 4 do 6 oseb, odvisno koliko je boste pojedli. V loncu segrejemo maslo ali oljčno olje, dodamo na kocke narezano čebulo, krompir, korenček in malo stisnjenega česna, za aromo. Pražimo toliko časa, da čebula postekleni.

Dodamo sladko koruzo in pražimo še pet minut. Primešamo moko in kuhamo na blagi temperaturi naslednjo minuto ali dve. Vse skupaj zalijemo s posneto govejo ali piščančjo juho ter dodamo na kocke narezan paradižnik. Pustimo, da se počasi kuha pol ure do 35 minut.

Dodamo smetano in po želji kuhan grah (tudi svežega lahko, vendar ga damo v lonec skupaj s krompirjem), na kocke narezan piščančji šink in kuhamo še nekaj minut. Postrežemo vročo s kosom popečenega polnovrednega kruha.

Energija (1 porcija) 401 kcal/1680 kJ

Beljakovine 29 g

Ogljikovi hidrati 30 g

Maščobe 18 g

www. perutnina.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri