Odlična hrustljava priloga k mesu.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g drobnega mladega krompirja
- sol, poper
- 2 korenčka
- 50 g redkvic
- 2 solatna srčka
- 150 g zelenega stročjega fižola
- 150 g graha
- 2 žlici olivnega olja 100 ml suhega belega vina
- mešana zelišča za posip
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Krompir operite, po dolgem zrežite na četrtine in v osoljeni vodi kuhajte približno 25 minut. Pripravite zelenjavo.
Korenje in redkvice zrežite na rezine, solatne srčke pa po potrebi zrežite na polovice ali četrtine. Stročji fižol v osoljeni vodi blanširajte približno 3 minute, nato dodajte grah in kuhajte še 5 minut. Oboje na cedilu prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite.
Vso zelenjavo zmešajte in razporedite po namaščenem pekaču. Začinite jo s soljo in poprom ter pokapljajte z olivnim oljem. Zelenjavo prelijte z vinom in jo v pečici pecite približno 10 minut. Zelišča oplaknite, osušite, sesekljajte in posujte po zelenjavi.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 160 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 17 g.