Mlada zelenjava iz pečice

Mlada zelenjava iz pečice (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
25. 6. 2012

Odlična hrustljava priloga k mesu.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g drobnega mladega krompirja
  • sol, poper
  • 2 korenčka
  • 50 g redkvic
  • 2 solatna srčka
  • 150 g zelenega stročjega fižola
  • 150 g graha
  • 2 žlici olivnega olja 100 ml suhega belega vina
  • mešana zelišča za posip
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Krompir operite, po dolgem zrežite na četrtine in v osoljeni vodi kuhajte približno 25 minut. Pripravite zelenjavo.

Korenje in redkvice zrežite na rezine, solatne srčke pa po potrebi zrežite na polovice ali četrtine. Stročji fižol v osoljeni vodi blanširajte približno 3 minute, nato dodajte grah in kuhajte še 5 minut. Oboje na cedilu prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite.

Vso zelenjavo zmešajte in razporedite po namaščenem pekaču. Začinite jo s soljo in poprom ter pokapljajte z olivnim oljem. Zelenjavo prelijte z vinom in jo v pečici pecite približno 10 minut. Zelišča oplaknite, osušite, sesekljajte in posujte po zelenjavi.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 160 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri