Sestavine za 12 kosov: 3 jajca, 240 g moke, sol, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 90 g lahke margarine, 1 kg brokolija, 300 g posnete skute, 125 ml posnetega mleka, 100 ml zelenjavne juhe (iz kocke), beli poper, 2 žlički sesekljanega koprca, 120 g prekajenega lososa v rezinah.
PRIPRAVA:
1. Pri enem jajcu ločite beljak in rumenjak. Moko, 1 žličko soli, 1 žlico peteršilja, margarino, 6 žlic vode in rumenjak hitro zamesite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in postavite na hladno za 30 minut. Testo razvaljajte, položite na pekač, obložen s papirjem za peko (premera 28 cm).
2. Brokoli očistite, operite, razdelite na cvetove in kuhajte v slani vodi približno 5 minut, odcedite in prestrezite vodo. Skuto gladko zmešajte s preostalimi jajci, beljakom, mlekom, 100 ml vode, v kateri se je kuhal brokoli, in z zelenjavno juho. Začinite s soljo, poprom in koprcem.
3. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Odcejen brokoli porazdelite na testo, obložite z lososom in ga prekrijte s skutno mešanico. Narastek dajte v pečico in na sredini pecite približno 30 minut. Narežite na kose in ponudite.
Na kos približno 180 kcal
B: 13 g, M: 9 g, OH: 18 g
Priprava: približno 30 minut
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?