Ne marate instant mešanic? Naredite svoje okusnejše domače instant palačinke! (vzame le nekaj minut + lahko pomagajo tudi otroci)

Ne marate instant mešanic? Naredite svoje okusnejše domače instant palačinke! (vzame le nekaj minut + lahko pomagajo tudi otroci) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2022

Bi jedli palačinke, pa se vam jih ne ljubi pripraviti? Ravno zato smo izbrskali recept za domačo instant mešanico, ki olajša pripravo. 

Kolikokrat ste si že zaželeli palačinke, vendar je bilo bolj enostavno pojesti piškote ali odpreti vrečko čipsa? Ker je doma pripravljeno vedno boljše, in ker se tudi sami velikokrat znajdemo v situaciji, ko se nam pač ne ljubi, smo izbrskali recept, ki bo olajšal pripravo. 

Kaj je dobrega pri instant palačinkah?

Vse, prazvzaprav! Spravili jo boste v več vrečk ali kozarcev, in ko boste hoteli palačinke, bo masa večinoma že pripravljena. Pri sestavi domače "instant" mešanice vam lahko pomagajo tudi otroci, zato bodo še bolj cenili, kar bodo jedli. 

Poleg tega boste namesto kupljene mešanice pojedli nekaj domačega, kar je neprimerljivo boljše. 

Ste pripravljeni na zalogo palačink? Potrebujete naslednje: 
  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 žlica ovsene moke (ovsene kosmiče zmiksajte, da nastane moka)
  • ščep soli
  • ščep cimeta
  • 1/2 žlice sladkorja
  • Po želji rozine ali drugo suho sadje

To so sestavine za eno vrečko instantne mešanice. Če želite pripraviti več vrečk, pripravite ustrezno večje količine. 

V vsako vrečko dajte vse zgornje sestavine in jih premešajte. Po želji lahko zamenjate ali izpustite sladilo ter dodate svoje dodatke namesto suhega sadja. Mi na primer mešanico pripravimo brez sladkorja in rozin, naknadno pa ji primešamo banano, ki palačinke naredi sladke. 

Profimedia

Ko so vrečke pripravljene, jih dobro zaprite. Uporabite vrečke z zapiranjem ali kozarce, ki jih lahko dobro zaprete. Hranite v temnem prostoru. 

Pri pripravi palačink dodajte mleko (nekje 3/4 skodelice) in jajca, ali banano kot smo to naredili mi in premešajte z mešalnikom. Mleko vlivajte počasi, da mešanica ne bo preveč redka. 

Specite palačinke in dodajte svoje namaze ter posipe. Zadovoljstvo gostov zagotovljeno! 😀