S preprostimi in hitrimi recepti do zdravega hujšanja.
Meni 1
Zajtrk
- ¾ skodelice nemastnega svežega sira
- skodelica jagod
- ¾ skodelice melone
- ½ skodelice grozdja
- 3 zmlete lešnike
Nemastni sir zmešajte z lešniki in pojejte v kombinaciji z zmešanim sadjem.
Kosilo
- pol paradižnika
- 6 oliv
- 60 g nemastne slanine
- 30 g nemastnega sira
- rezina polnozrnatega kruha
- solata
S kruhom, slanino, sirom in paradižnikom si naredite sendvič. Poleg si privoščite sezonsko solato z olivami in sirom.
Popoldanska malica
- 30 g nemastnega sira
- 1 breskev
- 3 maline
Sadje narežite in jejte s sirom, zraven grizljajte olive.
Večerja
- 85 g piščanca na žaru
- 1 čebula
- 1,5 skodelice cvetače
- špinačna solata z olivnim oljem
Poleg solate postrezite cvetačo in piščanca s čebulo.
Meni 2
Zajtrk
- 1 jajce in 4 beljaki
- 1 žlička olivnega olja
- ½ rezine kruha
- jabolko
Naredite omleto in zraven servirajte kruh, za poobedek pa pojejte jabolko.
Kosilo
- 80 g feta sira
- 45 g tofuja
- 100 g zelene solate
- 1 paradižnik
- 60 g graha
- ¼ čebule
- 1 žlička olivnega olja
- kis, sol
- origano
- 1 skodelica jagod
Vse sestavine zmešajte v solato in nato pojejte jagode.
Popoldanska malica
- ½ konzerve tune
- 2 paradižnika
- 1 žlička lahke majoneze
Vse sestavine zmešajte.
Večerja
- 130 g mletega mesa
- 3 žlice kuhanega riža
- 1 zelena paprika
- solata iz enega paradižnika
- 3 marelice
Papriko napolnite z mesom in skuhajte. Poleg postrezite solato, za posladek pa marelice.
Meni 3
Zajtrk
- 210 g svežega sira
- 1 kivi
- 1 jabolko
- 3 žličke mandljev v lističih
- malo cimeta
Zmešajte sir s cimetom in ga servirajte z rezinami jabolka, kivija in mandlji.
Kosilo
- 130 g morskih sadežev
- 1 čebula
- 1 zelena paprika
- 1 paradižnik
- 1 žlica lahke majoneze
- 1 rezina kruha
- 1 žlička olivnega olja
- kis, sol
- 1 jabolko
Morske sadeže zmešajte z majonezo in namažite na kruh, poleg tega pa pripravite solato iz čebule, paprike, paradižnika in jo začinite z olivnim oljem, kisom in soljo. Za poobedek ne pozabite na jabolko.
Popoldanska malica
- 1 skodelica svežega sira
- 1 skodelica malin
- 3 mandlji
Vse sestavine zmešajte.
Večerja
- 120 g ribjega fileta
- 1 žlička olivnega olja
- 200 g blitve
- 1 pomaranča
- rezina limone
- sol, poper
- česen
- peteršilj
Ribo premažite z oljem in pecite na vsaki strani 5 minut. Posolite, popoprajte, začinite s česnom in peteršiljem ter servirajte z rezino limone. Blitvo skuhajte na pari in postrezite z ribo.