25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Okusni jedilnik za zdravo in hitro hujšanje

29. 7. 2011

S preprostimi in hitrimi recepti do zdravega hujšanja.

Meni 1

Zajtrk

  • ¾ skodelice nemastnega svežega sira
  • skodelica jagod
  • ¾ skodelice melone
  • ½ skodelice grozdja
  • 3 zmlete lešnike

Nemastni sir zmešajte z lešniki in pojejte v kombinaciji z zmešanim sadjem.

Kosilo

  • pol paradižnika
  • 6 oliv
  • 60 g nemastne slanine
  • 30 g nemastnega sira
  • rezina polnozrnatega kruha
  • solata

S kruhom, slanino, sirom in paradižnikom si naredite sendvič. Poleg si privoščite sezonsko solato z olivami in sirom.

Popoldanska malica

  • 30 g nemastnega sira
  • 1 breskev
  • 3 maline

Sadje narežite in jejte s sirom, zraven grizljajte olive.

Večerja

  • 85 g piščanca na žaru
  • 1 čebula
  • 1,5 skodelice cvetače
  • špinačna solata z olivnim oljem

Poleg solate postrezite cvetačo in piščanca s čebulo.

Meni 2

Zajtrk

  • 1 jajce in 4 beljaki
  • 1 žlička olivnega olja
  • ½ rezine kruha
  • jabolko

Naredite omleto in zraven servirajte kruh, za poobedek pa pojejte jabolko.

Kosilo

  • 80 g feta sira
  • 45 g tofuja
  • 100 g zelene solate
  • 1 paradižnik
  • 60 g graha
  • ¼ čebule
  • 1 žlička olivnega olja
  • kis, sol
  • origano
  • 1 skodelica jagod

Vse sestavine zmešajte v solato in nato pojejte jagode.

Popoldanska malica

  • ½ konzerve tune
  • 2 paradižnika
  • 1 žlička lahke majoneze

Vse sestavine zmešajte.

Večerja

  • 130 g mletega mesa
  • 3 žlice kuhanega riža
  • 1 zelena paprika
  • solata iz enega paradižnika
  • 3 marelice

Papriko napolnite z mesom in skuhajte. Poleg postrezite solato, za posladek pa marelice.

Meni 3

Zajtrk

  • 210 g svežega sira
  • 1 kivi
  • 1 jabolko
  • 3 žličke mandljev v lističih
  • malo cimeta

Zmešajte sir s cimetom in ga servirajte z rezinami jabolka, kivija in mandlji.

Kosilo

  • 130 g morskih sadežev
  • 1 čebula
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradižnik
  • 1 žlica lahke majoneze
  • 1 rezina kruha
  • 1 žlička olivnega olja
  • kis, sol
  • 1 jabolko

Morske sadeže zmešajte z majonezo in namažite na kruh, poleg tega pa pripravite solato iz čebule, paprike, paradižnika in jo začinite z olivnim oljem, kisom in soljo. Za poobedek ne pozabite na jabolko.

Popoldanska malica

  • 1 skodelica svežega sira
  • 1 skodelica malin
  • 3 mandlji

Vse sestavine zmešajte.

Večerja

  • 120 g ribjega fileta
  • 1 žlička olivnega olja
  • 200 g blitve
  • 1 pomaranča
  • rezina limone
  • sol, poper
  • česen
  • peteršilj

Ribo premažite z oljem in pecite na vsaki strani 5 minut. Posolite, popoprajte, začinite s česnom in peteršiljem ter servirajte z rezino limone. Blitvo skuhajte na pari in postrezite z ribo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri