Palačinke malo drugače

19. 10. 2012
Deli
Palačinke malo drugače

Ajdove palačinke predstavljajo bolj polnovredno različico priljubljene sladice. Poskusite, okus je odličen!

Sestavine:
  • 150 g ajdove moke
  • 50 g pšenične moke
  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 1 ščep soli
  • olje za peko

Za nadev:

  • slivov džem (ali brusnični)
  • kisla smetana
Priprava:

Obe vrsti moke, jajci, mleko in sol razžvrkljajte v gladko testo brez grudic. Iz testa specite tanke palačinke. Palačinke premažite z dobrim domačim slivovim džemom in dodajte kanček kisle smetane.

Prepognite jih na četrtine in po želji postrezite z vaniljevim sladoledom. Palačinke lahko nadevate tudi z gobami, mesom ali zelenjavo.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"