Palačinke malo drugače

19. 10. 2012

Ajdove palačinke predstavljajo bolj polnovredno različico priljubljene sladice. Poskusite, okus je odličen!

Sestavine:
  • 150 g ajdove moke
  • 50 g pšenične moke
  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 1 ščep soli
  • olje za peko

Za nadev:

  • slivov džem (ali brusnični)
  • kisla smetana
Priprava:

Obe vrsti moke, jajci, mleko in sol razžvrkljajte v gladko testo brez grudic. Iz testa specite tanke palačinke. Palačinke premažite z dobrim domačim slivovim džemom in dodajte kanček kisle smetane.

Prepognite jih na četrtine in po želji postrezite z vaniljevim sladoledom. Palačinke lahko nadevate tudi z gobami, mesom ali zelenjavo.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri