Pica na kruhu s paradižnikom

12. 4. 2007

Sestavine za eno osebo: rezina črnega kruha, 1/2 žličke olivnega olja, 2 češnjeva paradižnika, sol, poper, 1/2 rdeče paprika, nekaj vejic rukole, žlička kisle smetane (10 % maščobe).

PRIPRAVA:

1. Pečico ogrejte na 225 stopinj Celzija. Rezino kruha do zlatega opecite v opekaču, pečici ali ponvi. Kruh enakomerno poškropite z olivnim oljem. Položite ga na pekač.

2. Češnjeva paradižnika oprhajte z vodo, osušite ju, nato vsakega razrežite na osem delcev. Z njimi obložite kruh. Osolite in poprajte.

3. Papriko operite, očistite in po dolgem narežite, nato pa jo brez dodajanja maščobe 3 minute pražite v ponvi. Papriko osolite, poprajte in porazdelite na kruhu.

4. Rukole oplaknite z vodo in jo osušite. S kislo smetano jo dajte na kruh. 5-10 minut pecite v pečici.

Čas priprave: 20 minut

159 kcal; 5 g maščobe; B: 4 g; OH: 23 g

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: kruh pica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri