Poletne solate, po katerih bo vaš želodec ostal sit še nekaj časa

Poletne solate, po katerih bo vaš želodec ostal sit še nekaj časa (foto: profimedia) profimedia
25. 8. 2019

Poletne solate, po katerih bo vaš želodec ostal sit še nekaj časa, so odlična izbira za lahko kosilo.

Solata s sirom za žar

Sestavine:
  • sezonska bio solata
  • 10 mandljev
  • 2 jušni žlici bučnih semen
  • 1 jušna žlica sončničnih semen
  • pol bučke
  • 120 g sira za žar kokosovo olje
  • himalajska sol
  • olivno in bučno olje
  • jabolčni kis
Priprava:

Pripravimo, operemo in narežemo solato. Za tem v segreti ponvi s kokosovo maščobo prepražimo mandlje ter bučke. Prav tako prepražimo sir za žar, in sicer na vsaki strani približno 2 do 3 minute. Ko je sir pečen, ga narežemo na kocke ter ga damo v skledo skupaj s pripravljeno solato. Dodamo še bučke, mandlje, bučna in sončnična semena ter solato začinimo s himalajsko soljo, kisom in olivnim ter bučnim oljem.

Solata z breskvami, pršutom in kozjim sirom

Sestavine:
  • mešana solata (berivka, rukola, mlada špinača ...)
  • pršut
  • breskve 
  • kozji sir
  • olivno olje
  • čili, sol in poper
  • limonin sok
  • balzamični kis
Priprava:

Kozji sir narežemo na kocke, ga posujemo s čilijem in kakšno uro mariniramo v olivnem olju. Na oprano solato razporedimo zvite rezine pršuta, kocke breskev in kozji sir. Solimo in popramo.

Prelijemo z olivnim oljem, v katerem se je mariniral sir, po potrebi ga še dodamo. Nato prelijemo še z limoninim sokom in dodamo še malo belega balzamičnega kisa.

Nasvet: Če vam okus kozjega sira ni všeč, ga lahko zamenjate z mocarelo ali navadnim sirom.

Recept sta prispevali Sandra Zadravec za spletno stran Malinca in Anja, avtorica kulinaričnega bloga Trenutek, ki očara, iz revije Liza